Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemají nakonec ty jeptišky něco společného s Islámem?:-P

0 0
možnosti
LJ

S islámem ne, u nás jsou řeholníce vesměs katoličky.  Důvod, proč nosí šátek (ten nosí třebas i pravoslavné nebo protestanské řeholnice) je však stejný: Nestojí o zájem mužů. Muslimky buď proto, že jsou vdané, nebo jsou svobodné a čekají, až jim manžela vyberou rodiče. Řeholníc nestojí o zájem mužů, poněvadž se rozhodly pro to, čemu moderní člověk říká "žít singl".

0 0
možnosti
LJ

Já bych podotkl, že zdravotní sestry a ošetovatelky v nemocnicích mají předepsanou pokrývku hlavy, vlasy jim nesmí padat. Ty, co ošetřují děti, pak nesmí mít ani velké náušnice, aby se za ně děti nechytaly.

2 0
možnosti
JP

J11o22s37e43f 44P31o90t98r

10. 11. 2013 22:38

Profesora Masaryka už nikdy. . Sice se projevil ve výše zmíněném procesu i v boji o rukopisy jako zastánce pravdy, padni komu padni, ale totálně propadl jako politik při formování středoevropského prostoru.

Když s překvapením zjistil, že rozbil R-U a vznikne Československý stát, prosadil pro něj státní ideu - již dávno mrtvý protestantismus - kterou nepřijala žádná z menšin, ani Slováci a jen menšina z Čechů. Další jeho chyba byla, že ve slovanské nacionální zaslepenosti  udělal z 3 milionové, bohaté, vzdělané a vysoce kulturní německé menšiny druhořadou národnost, povýšil nad ně i několikasettisícovou skupinu zaostalých pologramotných pasáků ovcí z Podkarpatské |Rusi .

V době ohrožrní se celá slavná ČSR rozpadla jako domeček ze sirek.

Jeho boj za prosazení protestantismu, hlavně proti katolicismu, má negativní dúsledky ještě dneska. Jeho protikatolické nepravdy, polopravdy a lži  několikrátznásobili ( podle známého  hesla stokrát opakovaná lež se stává pravdou) reálně-socialističtí politruci do té míry, že dneska český národ neví co je zač.

Národ, který má svoji ideu, která většinu jeho členů sjednocuje, se budoucnosti bát nemusí.

Bohužel to český národ nemá, ale volat na pomoc profesora Masaryka je jako udělat kozla zahradníkem.

5 2
možnosti
JB

J88a93n 72B18u70r80d53a

10. 11. 2013 23:04

V čem vězela jeho protikatoličnost, tedy mimo jeho postoje proti protireformaci?

0 0
možnosti
SB

Pane Pavle Provaze, všem příspěvkům tady dáváte mínus, ale mohu Vás ubezpečit, že pro muslimy jste stejný nevěřící pes jako my ostatní, kteří jsme od Vás ty záporné body dostali. Jestli jednou budou mít dost síly, tak zakroutí krkem stejně tak dobře Vám jako mně, avšak já alespoň umřu s pocitem, že jsem to včas říkal.

8 1
možnosti
Foto

pane Slavomíre, nad tím pánem lamentovat, je zbytečné. On si vždy vybere namátkou nějakou diskuzi a tam VŠECHNY příspěvky omínusuje.

Je to asi nějaký nový sport

0 1
možnosti
PN

,,V čem je tedy pozice dvou v islám věřících žen, které trvají na nošení šátků v profesy zdravotní sestry, jiné, než v případě jeptišek, kterým podobné náboženské pravidlo ukládá povinnost nosit pokrývku hlavy i při výkonu své profese?"......snad jen to pane spravedlivý, že z prostředí řádových sester a jeptišek se nerekrutují teroristé a živé bomby.

5 1
možnosti
SB

Takové bláboly, jako jsou v tomto článku, nemůže myslet vážně ani sám autor. Někteří lidé však mají zvrácenou potřebu psát hlouposti. Například označí za rasistu toho, kdo řekne, že by se měl dodržovat noční klid (všichni víme, že noční klid je mnohem častěji porušován jistou skupinou našich občanů než zbytkem obyvatelstva, ale to přeci nic nemění na obecné pravdě, že by se klid dodržovat měl). A nyní nechtějí vidět skutečné důvody, proč ty dvě dívky odešly ze školy. Skutečné důvody jsou totiž velmi prozaické, ale lidé jako pan autor potřebují bojovat za pravdu. Ale ne za skutečnou pravdu, ale za tu, kdy intelektualismus je přeháněn do absurdnosti.

Důvody, proč pan autor napsal tento článek, nespočívají v jeho názorech (v duchu má stejný názor jako my všichni), nýbrž v jeho potřebě falešného intelektuálství.

3 2
možnosti
MP

Chci-li žít či pracovat dlouhodobě v cizině, musím se přizpůsobit jejich pravidlům a zvyklostem, jinak tam nemám co dělat.!![>-]

6 1
možnosti
JT

To je ale uzasnej blabol.  Zdravotni sestry pouzivaji cepice, aby jim nepadaly vlasy na pacienty. Tak jste mohl vycitat hasicum, ze oni muzou mit v praci pokryvku hlavy a muslimacky ve skole nesmi.

4 1
možnosti
SB

Jaksi pomíjíte skutečnost, že obě děvčata navíc odmítala hodiny tělesné výchovy, kterýžto předmět sice pro zdravotní sestry špičkově důležitý není, ale v rámci školy je to předmět jako kterýkoli jiný, a tudíž obě dívky vlastně odmítaly regulérní výuku, a navíc při praxi se odmítaly dotýkat mužských těl. A to už je pro zdravotní sestry naprosto zásadní záležitost, protože muži tvoří polovinu obyvatel a s výjimkou gynekologie a rakoviny prsu představují i polovinu pacientů ve všech zdravotnických zařízeních.

6 1
možnosti
JT

I muzi mohou mit rakovinu prsu a tipnul bych ze transsexualove jsou operovani na gynekologii.

0 2
možnosti
MS

Neohánějte se Masarykem.I on uvažoval už v počátcích státu o sudeťácích.A tak to má být.Jsme češi a máme své zvyklosti.Kdo je chce předělávat k obrazu svému,ať táhne odkud přišel.:-)[>-]

4 1
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Jsem zatím student a začínající žurnalista

Seznam rubrik